Parcours

Triathlon Olympic Distance

Tijdens de open OD (1500 – 40 – 10) starten jaarlijks honderden deelnemers. Niet voor niets is deze afstand regelmatig maanden van tevoren vol. Niet zo gek ook, want het snelle parcours maakt deze race niet alleen voor de snelste triatleten, maar zeker ook voor beginners interessant. Geniet van de prachtige omgeving die Almere te bieden heeft. Race door Almere Haven, een omgeving die triathlon ademt en veel historie herbergt, over de dijk en langs uitzichten over het Gooimeer en de achterliggende wijk Overgooi.

Swim

1500 meter

Het zwemparcours bestaat uit twee rondes van 750 meter. Vanuit het water vindt een zwemstart plaats en zwem je een mooie lus in het Gooimeer. Vanzelfsprekend is de route mooi en duidelijk uitgezet met boeien. Er is geen sprake van een ‘land lap’ bij het ingaan van je tweede ronde.

Bike

40 KM

De 40 kilometer wordt volledig op de voor Almere zo typerende dijken gereden. Je rijdt een autovrij parcours van vijf kilometer heen en vijf kilometer terug, inclusief een klein lusje door de wijk Overgooi. Deze ronde van tien kilometer rijd je dus vier keer. Aan de ene kant kijk je uit over het prachtige Gooimeer, aan de andere kant heb je uitzicht over de luxe wijk Overgooi.

Run

10 KM

Het looponderdeel start ter hoogte van de Havenkom in Almere Haven. Er is een mooi, snel parcours uitgezet van 2.5 kilometer. Deze ronde, die door de wijk van Haven voert, is snel en op een enkele heuvel na vlak. Je loopt vier rondes van 2.5 kilometer.

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.