Parcours

Triathlon Olympic Distance

Tijdens de open OD (1500 – 40 – 10) starten jaarlijks honderden deelnemers. Niet voor niets is deze afstand regelmatig maanden van tevoren vol. Niet zo gek ook, want het snelle parcours maakt deze race niet alleen voor de snelste triatleten, maar zeker ook voor beginners interessant. Geniet van de prachtige omgeving die Almere te bieden heeft. Race door DUIN, de jongste wijk van Almere, over de dijk en langs uitzichten over het IJmeer, Markermeer en de achterliggende polder.

Swim

1500 meter

Het zwemparcours bestaat uit twee rondes van 750 meter. Vanaf het zandstrandje ren je het IJmeer in om vervolgens via een duidelijk met boeien aangegeven route terug te keren op hetzelfde strandje. Na een korte ‘land lap’ duik je opnieuw het water in voor je tweede ronde.

Bike

40 KM

De 40 kilometer wordt volledig op de voor Almere zo typerende dijken gereden. Je rijdt een autovrij parcours van tien kilometer heen en tien kilometer terug. Deze ronde van twintig kilometer rijd je dus twee keer. Aan de ene kant kijk je uit over het prachtige IJmeer en Markermeer, aan de andere kant heb je uitzicht over de polder en een andere wijk van Almere: de Noorderplassen.

Run

10 KM

Het looponderdeel start ter hoogte van de Marinahaven. Via een klein stukje off-road vervolg je je weg door de prachtige nieuwbouwwijk DUIN. Uiteindelijk loop je richting de dijk terug om daar uiteindelijk via de Marinahaven de tweede ronde in te gaan. Je loopt in totaal vier rondes van 2.5 kilometer.

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.