Parcours

NK Duathlon Lang

Het NK Duathlon Lang belooft zoals ieder jaar enorm veel spektakel. De snelste duatleten staan hier aan de start, allemaal met slechts één doel: beste worden van Nederland. Die strijd ontvouwt zich over tien kilometer hardlopen, 60 kilometer fietsen en nog eens 10 kilometer hardlopen. Het parcours, bestaande uit meerdere loop- en fietsrondes, is recht en eerlijk. Toeschouwers kunnen de race op de voet volgen en ook de atleten zien regelmatig de verschillen met hun concurrenten. Spanning gegarandeerd. Wie gaan er met de nationale titels vandoor?

Run 1

10 KM

De eerste run – 10 kilometer – start ter hoogte van de Marinahaven. Via een klein stukje off-road vervolg je je weg door de prachtige nieuwbouwwijk DUIN. Uiteindelijk loop je richting de dijk terug om daar uiteindelijk via de Marinahaven de tweede ronde in te gaan. Je loopt vier rondes van 2.5 kilometer.

Bike

60 KM

De 60 kilometer wordt volledig op de voor Almere zo typerende dijken gereden. Je rijdt een autovrij parcours van tien kilometer heen en tien kilometer terug. Deze ronde van twintig kilometer rijd je dus drie keer. Aan de ene kant kijk je uit over het prachtige IJmeer en Markermeer, aan de andere kant heb je uitzicht over de polder en een andere wijk van Almere: de Noorderplassen.

Run 2

10 KM

De tweede run – opnieuw 10 kilometer – volgt dezelfde route als de eerste run. Opnieuw loop je dus vier rondes van 2.5 kilometer, zowel door de nieuwbouwwijk DUIN als over de dijk en via de Marinahaven.

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.