Parcours

Duathlon kort

Deze duathlon is een mooie manier om kennis te maken met de duathlonsport. 5 kilometer hardlopen, 20 kilometer fietsen en 2.5 kilometer hardlopen is een ideale afstand om te proberen als dit je eerste duathlon is. Ervaren duatleten kunnen hun ei hier zeker ook kwijt, want zij kunnen zich volledig toeleggen op een zo hoog mogelijke snelheid. En snel zal het gaan op dit rechte, nagenoeg compleet vlakke parcours in Almere!

Run 1

5 KM

De eerste run – 5 kilometer – start ter hoogte van de Marinahaven. Via een klein stukje off-road vervolg je je weg door de prachtige nieuwbouwwijk DUIN. Uiteindelijk loop je richting de dijk terug om daar uiteindelijk via de Marinahaven de tweede ronde in te gaan. Je loopt twee rondes van 2.5 kilometer.

Bike

20 KM

De 20 kilometer wordt volledig op de voor Almere zo typerende dijken gereden. Je rijdt een autovrij parcours van tien kilometer heen en tien kilometer terug. Deze ronde van twintig kilometer rijd je dus één keer. Aan de ene kant kijk je uit over het prachtige IJmeer en Markermeer, aan de andere kant heb je uitzicht over de polder en een andere wijk van Almere: de Noorderplassen.

Run 2

2,5 KM

De tweede run – 2.5 kilometer – volgt dezelfde route als de eerste run. Opnieuw loop je dus zowel door de nieuwbouwwijk DUIN als over de dijk en via de Marinahaven. Dit keer loop je in plaats van twee rondes, slechts één ronde.

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.