Over Start2Finish

Sportverenigingen, stichtingen en bedrijven organiseren vaak onder een eigen vlag sportieve evenementen. Vaak worden deze evenementen door een (enthousiaste) groep vrijwilligers binnen een activiteiten- of wedstrijdcommissie opgepakt en/of naast andere activiteiten georganiseerd.

Door de groeiende druk op deze vrijwilligers (door externe wet- en regelgeving, kwaliteitseisen van de deelnemers en tijdsbesteding) kost het deze organisatoren meer tijd en moeite om dit op te pakken dan voorheen. Ook het verloop binnen deze commissies zorgt ervoor dat kennis moeilijk blijft hangen en er regelmatig het wiel opnieuw wordt uitgevonden.

Start2Finish wil hier graag bij helpen en biedt zich aan om (delen van) een organisatie over te nemen en hiermee de verenigingen te ontlasten. Met onze achtergrond bij de organisatie van diverse (duur-)sportevenementen in de regio Almere kunnen we hierbij assisteren.

Wat organiseert Start2Finish?

Binnen de Stichting Start2Finish is een breed scala aan expertise aanwezig. Sinds 2008 zijn leden van de Stichting Start2Finish betrokken bij de organisatie van de wedstrijden onder het Almeers Triathlon Circuit. Dit omvat hardloopevenementen zoals de KidneyRun Almere en de voorloper daarvan, de Ten Miles. Andere onderdelen zoals triathlons tot de Olympische afstand en een Zwemloop rond en in het Beatrixpark maken ook deel uit van het portfolio. Fietsers worden gefaciliteerd met de organisatie van een tijdrit in de Almeerse polder.

Onder het Almeers Triathlon Circuit zijn ook meerdere Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd en de triathlon maakt sinds 2013 deel uit van de 1e Divisie Triathlon. Naast de wedstrijden vallende onder het Almeers Triathlon Circuit zijn veel leden al enige jaren betrokken bij de organisatie van de Challenge Almere-Amsterdam, de oudste lange-afstand triathlon in Nederland.

Naast de werkzaamheden in evenementorganisatie put de organisatie uit aanvullende kennisgebieden zoals medische zaken, financieel, IT en meer.

Wie zijn Start2Finish?

 • Marlous Droog
  Marlous Droog Veiligheid, Medische Dienst, Secretaris
 • Jefry Visser
  Jefry Visser Vergunningen, parcoursen
 • Jort Vlam
  Jort Vlam PR, Sponsoring
 • Judith Ettema
  Judith Ettema Inschrijvingen, Secretariaat
 • Jolanda Felix
  Jolanda Felix Financien, Penningmeester
 • Richard Belderok
  Richard Belderok Voorzitter, Webmaster, Vrijwilligers
Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.