Parcours

Triathlon Olympic Distance

Tijdens de open OD (1500 – 40 – 10) starten jaarlijks honderden deelnemers. Niet voor niets is deze afstand regelmatig maanden van tevoren vol. Niet zo gek ook, want het snelle parcours maakt deze race niet alleen voor de snelste triatleten, maar zeker ook voor beginners interessant. Geniet van de prachtige omgeving die Almere te bieden heeft.

Swim

1500 meter

Het zwemparcours bestaat uit twee rondes van 750 meter in het IJmeer. Voor het ingaan van de tweede ronde wordt een klein stuk over het strand gelopen: de zogenaamde ‘land lap’. Vanzelfsprekend is de route mooi en duidelijk uitgezet met boeien.

Bike

40 KM

De 40 kilometer wordt volledig op de voor Almere zo typerende dijken gereden. Je rijdt een autovrij parcours van 20 km twee keer. Geniet van het uitzicht over het IJmeer terwijl je over het razendsnelle parcours scheurt.

Run

10 KM

Het looponderdeel start ter hoogte van de zwemstart bij het Marina Muiderzand, bij het verlaten van de wisselzone. Er is een mooi parcours uitgezet van 2.5 kilometer. Deze ronde, die door de wijk DUIN voert, is snel en op een enkele heuvel na vlak. Je loopt vier rondes van 2.5 kilometer.

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.