Deelnemersinformatie DUIN Triathlon 2020

DUIN Triathlon zal in 2020 iets anders zijn dan anders. Alle nuttige informatie, inclusief de extra aanpassingen en regels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vind je op deze pagina.

Samenvatting

 • Gezondheidscheck

Alleen toegang evenemententerrein na invullen checklist
Doe de check al eerder (op dezelfde dag) en toon het bevestigingsscherm bij de ingang

 • Volg de richtlijnen van het RIVM

Houd 1,5 meter afstand
Was regelmatig je handen

Nies en kuch in je elleboog
Bij (milde) klachten blijf je thuis

 • Registratie volgens vast tijdsschema

Schema op basis van startserie
Kom maximaal 10 minuten eerder
Wacht desnoods in de auto

 • Houd afstand

Op evenemententerrein 1,5 meter afstand houden verplicht
Tijdens wedstrijd (vanaf check-in, tot check-out) niet verplicht

 • Wisselzone

Na inchecken mag je de wisselzone niet meer uit. Bereid je hierop voor.

 • Na finish

Direct doorlopen naar wisselzone
Na check-out weer verplicht afstand houden
Geen douchegelegenheid op het evenemententerrein
Zo snel mogelijk naar huis

REIZEN EN PARKEREN

Reizen en parkeren

Met de auto

Neem op de A6 afslag 2 (Almere Poort). Ga bij het verkeerslicht rechtsaf op de Poortdreef. Nadat je onder het spoor door gegaan bent, sla je bij de stoplichten linksaf. Volg vanaf daar de instructies van de aanwezige verkeersregelaars. Vanaf de parkeerplaats volg je de borden ‘registratie’.

Openbaar vervoer

DUIN Triathlon is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf NS station Almere Poort is het ca. 10 minuten lopen naar het evenemententerrein. Kijk voor persoonlijk reisadvies op 9292.nl

MAATREGELEN COVID-19

Gezondheidscheck

Iedereen die het evenemententerrein van DUIN Triathlon wil betreden, wordt gevraagd een gezondheidschecklist in te vullen. Als op alle vragen ‘nee’ wordt geantwoord, verschijnt er een scherm met een groen vinkje. Het evenemententerrein kan enkel worden betreden op vertoon van dit scherm.

We vragen iedereen dit formulier op weg naar de locatie in te vullen. 

Heb je gezondheidsklachten, blijf dan thuis!

 

Via onderstaande knop kun je vanaf zondagochtend (5.00 uur) het formulier openen.

Houd afstand

Ook bij DUIN Triathlon geldt de 1,5 meter afstand regel. Iedereen die zich op het evenemententerrein of aan het parcours begeeft dient minimaal 1,5 meter afstand te houden van alle andere aanwezigen.

Sporters zijn een uitzondering op deze regel. Bij DUIN Triathlon ben je sporter vanaf het moment dat je bent ingecheckt in de wisselzone, tot het moment dat je na de finish uitcheckt uit de wisselzone. In die periode is het niet verplicht 1,5 meter afstand te bewaren. Uiteraard vragen we je dit wel zoveel mogelijk te doen.

PROGRAMMA & VOORBEREIDING

Wedstrijdprogramma

Zondag 30 augustus 2020

Tijd Activiteit
9:30 uur Wave 1 – Sprintafstand individueel
10:45 uur Wave 2 – Sprintafstand individueel
12:15 uur Wave 3 – Sprintafstand individueel
13:30 uur Wave 4 – Sprintafstand individueel
15:00 uur Wave 5 – Sprintafstand individueel
16:15 uur Wave 6 – Korte afstand (Jeugd)
17:15 uur Laatste finish

Checklist

REGISTRATIE EN BIKE CHECK-IN

Registratie

Bij de registratiebalie ontvang je jouw deelnemersenvelop met alle benodigdheden: startnummer, badmuts, timing chip en stickerset voor fiets, helm en tas.

Om je envelop af te halen moet je je legitimeren. Vergeet dus niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Heb je aangegeven dat je een wedstrijdlicentie hebt, dan dien je hiervan ook een bewijs te kunnen tonen. Zonder licentiebewijs zul je bij de registratiebalie alsnog een daglicentie moeten aanschaffen.

Neem na je registratie even de tijd om alles gereed te maken. Volg de stappen die op de envelop staan aangegeven om je gereed te maken voor de bike check-in.

Om drukte bij de registratiebalie te voorkomen en daarmee de mogelijkheid te vergroten om voldoende afstand van elkaar te bewaren, zijn er vaste tijdblokken waarin je je deelnemersenvelop kunt ophalen. Deze blokken zijn gebaseerd op de verschillende startseries. We vragen je maximaal 10 minuten voor de toegewezen tijd naar de registratiebalie te komen en indien nodig even in de auto of ergens anders buiten het evenemententerrein te wachten.

Tijdsschema registratie

Starttijd Registratie
9:30 uur 8:30 – 9:15
10:45 uur 9:30 – 10:30
12:15 uur 11:00 – 12:00
13:30 uur 12:15 – 13:15
15:00 uur 13:45 – 14:45
16:15 uur 15:00 – 16:00

Bike check-in

Ook voor het inchecken van je fiets in de wisselzone zijn vastgestelde momenten. Zodra je de wisselzone betreedt, ben je officieel begonnen met je wedstrijd en mag je het parcours niet meer verlaten tot na je race. Het is dus niet mogelijk om de wisselzone in en uit te lopen voorafgaand aan de wedstrijd. Houd hier in je voorbereiding rekening mee. Er zal op het evenemententerrein een plek worden ingericht waar je je na de registratie alvast kunt klaarmaken voor de check-in.

Tijdsschema bike check-in

Starttijd Registratie
9:30 uur 9:00 – 9:25
10:45 uur 10:15 – 10:40
12:15 uur 11:45 – 12:10
13:30 uur 13:00 – 13:25
15:00 uur 14:30 – 14:55
16:15 uur 15:45 – 16:10

WEDSTRIJDINFORMATIE & REGELS

Parcoursen

ALGEMEEN

 • Deelnemers dienen te allen tijde de aanwijzingen van verkeersregelaars en politiebeambten op te volgen en moeten bedachtzaam zijn op aanwezige vervoersmiddelen. Een deelnemer die hier niet aan voldoet zal uit de wedstrijd worden genomen en gediskwalificeerd worden. De Race Director en juryleden zijn gemachtigd om atleten te diskwalificeren.
 • Conformeer je te allen tijde aan de geldende verkeersregels (tenzij door verkeersregelaars en politiebeambten anders aangegeven) en begrijp dat het parcours toegankelijk is voor publiek en verkeer. Ook de voor verkeer afgesloten stukken kunnen tijdens het evenement worden gebruikt door hulpdiensten en aan het evenement verbonden voertuigen. Houd je daarom te allen tijde aan de verkeersregels. Er wordt rechts gereden. Overschrijden van de middellijn wordt bestraft met diskwalificatie.
 • Het medische team van de organisatie is gerechtigd om atleten uit de wedstrijd te nemen wanneer ze voortzetting niet verantwoord achten.
 • Het is deelnemers niet toegestaan om prestatiebevorderende middelen, middelen die het gevoel van vermoeidheid onderdrukken of andere verboden middelen te gebruiken. Er worden mogelijk dopingtests uitgevoerd. Een positieve test betekent diskwalificatie.
 • We vragen alle deelnemers om zich goed en sportief te gedragen, en om andere deelnemers, evenementmedewerkers en vrijwilligers netjes en respectvol te behandelen. Overtredingen hierop (zowel voor, tijdens als na het evenement) kunnen leiden tot diskwalificatie.
 • Wanneer een deelnemer ervoor kiest uit de wedstrijd te stappen dan dient hij/zij zo spoedig mogelijk de jury hiervan op de hoogte te stellen. Als hieraan niet wordt voldaan en er wordt overgegaan tot een zoek- en reddingsactie dan zullen de bijbehorende kosten op de betreffende deelnemer worden gevorderd als hij/zij zich op dat moment thuis of in een hotel/accommodatie bevindt.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor om reglement, parcours en locaties te allen tijde te kunnen wijzigen. De deelnemers moeten hiervan echter voor de start van de wedstrijd op de hoogte worden gesteld, tenzij de wijziging direct betrekking heeft op de veiligheid van de atleten.
 • Zowel bij het zwem-, fiets- als looponderdeel is het dragen van koptelefoons of oordoppen niet toegestaan.
 • Deelnemers (m/v) aan DUIN Triathlon mogen zich niet met ontbloot bovenlijf begeven op het fiets- en loopparcours.
 • Elke deelnemer dient zich bekend te maken met het parcours, het is de eigen verantwoordelijkheid om de juiste route te volgen (afwijkende aanwijzingen van verkeersregelaars, politiebeambten en organisatie daargelaten).
 • De organisatie behoudt zich het recht voor om – wanneer de weersomstandigheden dit vereisen – de wedstrijd de Duathlonstatus mee te geven, met het oog op de veiligheid van de deelnemer. Hierbij zal geen (gedeeltelijke) teruggave van inschrijfgelden plaatsvinden. Zijn de weersomstandigheden zodanig slecht dat ook de veiligheid van de deelnemers bij een duathlon niet kan worden gewaarborgd dan kan de organisatie ervoor kiezen het evenement in zijn geheel af te gelasten. Bij afgelasting zal het inschrijfgeld niet worden geretourneerd.
 • De uitgereikte startnummers dienen gedurende het gehele fiets- en looponderdeel zichtbaar te zijn.
 • Atleten dienen zich aan te melden gedurende de toegewezen tijden (zie deelnemersinformatie) en de deelnemersbriefing bij te wonen. Alle deelnemers (zowel individueel als estafette) dienen hun fietsen op de toegewezen tijden in te leveren, een regel waarop geen uitzonderingen worden gemaakt. De organisatie behoudt zich het recht voor om atleten die zich hier niet aan conformeren te diskwalificeren.
 • Het deponeren van afval is enkel toegestaan in de hiervoor aangewezen afvalzones op het loopparcours, of in de afvalbakken op het evenemententerrein. Het overtreden van deze regel kan leiden tot diskwalificatie.

ZWEMREGELS

 • Een deelnemer dient tijdens het evenement te beschikken over een de badmuts die bij de registratie is verkregen. Deze dient te worden gedragen op alle momenten dat de deelnemer in het water is. Dit geldt dus ook voor het inzwemmen.
 • Eventuele aanpassingen aan het zwemonderdeel worden medegedeeld tijdens de deelnemersbriefing aan de hand van de dan geldende weersomstandigheden, watertemperatuur en eventuele wijzigingen in zwemafstand.
 • Zwemvliezen, paddles, snorkels en drijfmiddelen zijn verboden.
 • Zwem- of duikbrillen mogen worden gedragen.
 • Als een deelnemer hulp ontvangt tijdens het zwemonderdeel (bijvoorbeeld van kanoërs of reddingsbrigade) kan dit leiden tot diskwalificatie.
 • De organisatie van het evenement heeft het recht het zwemparcours te verplaatsen, in te korten of het zwemonderdeel af te gelasten wanneer de weersomstandigheden, watertemperatuur of algehele waterconditie daartoe nopen.
 • Wanneer een z.g. cut-off time in de deelnemersinformatie is aangegeven behoudt de organisatie zich het recht voor om deelnemers die dan het zwemonderdeel nog niet voltooid hebben uit de wedstrijd te nemen.
 • Of het gebruik van een wetsuit is toegestaan, is afhankelijk van de lucht- en watertemperatuur. Voor de sprintafstand is het gebruik van een wetsuit verboden bij een watertemperatuur van 22 graden of hoger. Voor de korte afstand is dit 20 graden of hoger.
 • Het gebruik van een wetsuit is verplicht bij een watertemperatuur onder 15.9 graden.

FIETSREGELS

 • Stayeren is niet toegestaan. De ‘stayerzone’ is 12 meter lang en beslaat de gehele breedte van de weg. Van stayeren is sprake zodra tussen het voorste punt van de voorste fietser en dat van de fietser erachter minder dan 12 meter ruimte zit. Een inhaalactie (het volledig passeren van de stayerzone) dient binnen 20 seconden voltooid te zijn. Daaropvolgend hoort de ingehaalde atleet binnen 5 seconden uit de stayerzone van eerstgenoemde atleet verdwenen te zijn.
 • Ook achter motoren (15 meter) en andere motorvoertuigen (35 meter) dient afstand bewaard te worden.
 • De startnummers mogen niet worden verkleind of anderszins aangepast. Het nummer dient op de rug te worden gedragen met fietsen.
 • Het dragen van een veilige fietshelm is verplicht.
 • De fietshelm dient met het kinbandje bevestigd te zijn voordat de fiets uit het rek wordt genomen. Vervolgens mag de helm pas weer worden losgemaakt als de fiets na het fietsonderdeel in het rek staat.
 • Individuele begeleiding is niet toegestaan. Het fietsparcours is gesloten voor supportvoertuigen. Een deelnemer mag geen hulp zoeken bij of aanvaarden van toeschouwers, begeleiders of derden met uitzondering van de officiële technische ondersteuning vanuit de organisatie.
 • Een deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de staat en eventuele reparatie van de fiets. De fiets dient voor aanvang van het evenement goed te zijn onderhouden en in een rijklare staat te verkeren. De deelnemer dient in staat en voorbereid te zijn om eventueel noodzakelijke reparaties zelf uit te kunnen voeren, het aanvaarden van hulp hierbij kan leiden tot diskwalificatie. Hiermee is uitgesloten dat er met reservewielen of reservefietsen wordt gewerkt. Bij het inchecken van de fiets wordt een basale technische controle gedaan, waarbij alleen de fietsen die voldoen aan de eisen worden toegelaten tot de transitiezone. De helm moet tegelijk met de fiets ingecheckt worden en mag daarna de transitiezone enkel verlaten tijdens en na de wedstrijd.
 • Fietsers worden geacht om de instructies en aanwijzingen van alle race officials en autoriteiten op te volgen. Het is deelnemers toegestaan om met de fiets aan de hand te lopen als dit noodzakelijk is.
 • Deelnemers dienen op het parcours zoveel mogelijk rechts te houden. Inhalen dient aan de linkerzijde (op dezelfde weghelft) plaats te vinden.
 • De bestraffing voor stayeren, gevaarlijk rijden en onsportief gedrag wordt bepaald door de wedstrijdjury.
 • Wanneer een z.g. cut-off time in de deelnemersinformatie is aangegeven behoudt de organisatie zich het recht voor om deelnemers die dan het fietsonderdeel nog niet voltooid hebben uit de wedstrijd te nemen.
 • De organisatie van het evenement heeft het recht het fietsparcours te verplaatsen of in te korten wanneer de weersomstandigheden of parcoursomstandigheden daartoe nopen.
 • Tijdens het fietsen wordt heen-en-weer gereden over dezelfde weg. Het is daarom verboden de middellijn te overschrijden. Gebeurt dit wel, wordt dit bestraft met een rode kaart (diskwalificatie).

LOOPREGELS

 • De startnummers mogen niet worden verkleind of anderszins aangepast. Het nummer dient aan de voorkant van het lichaam te worden gedragen met lopen.
 • Deelnemers dienen zoveel mogelijk rechts te lopen opdat passeren ter linkerzijde mogelijk blijft.
 • Individuele begeleiding op het parcours (in de vorm van niet-deelnemende hardlopers, fietsers of andere voertuigen) is niet toegestaan. Het aannemen van voeding of andere attributen is buiten de coachpost niet toegestaan en leidt tot diskwalificatie.
 • Wanneer een z.g. cut-off time in de deelnemersinformatie is aangegeven behoudt de organisatie zich het recht voor om deelnemers die dan het looponderdeel nog niet voltooid hebben uit de wedstrijd te nemen.
 • De organisatie van het evenement heeft het recht het loopparcours te verplaatsen of in te korten wanneer de weersomstandigheden of parcoursomstandigheden daartoe nopen.
NA DE WEDSTRIJD

We vragen je na de finish zo spoedig mogelijk door te lopen naar de wisselzone. Je blijft binnen een afgesloten gebied, dus ook onderweg terug naar je fiets ben je nog niet verplicht afstand te houden van andere sporters. Probeer dit echter wel zo veel mogelijk te doen.

Nadat je je fiets hebt uitgecheckt ben je wél weer verplicht de 1,5 meter afstand tot anderen te bewaren. Er is geen douchegelegenheid na de wedstrijd. Om drukte op het evenemententerrein te voorkomen vragen we je om zo snel mogelijk na je finish het evenemententerrein te verlaten.

Prijzen

Er zal geen prijsuitreiking plaatsvinden op de wedstrijddag. Alle prijswinnaars krijgen een eervolle vermelding via onze website en social media kanalen.

Gevonden voorwerpen

Gedurende de dag kunnen gevonden voorwerpen worden ingeleverd en afgehaald bij de registratiebalie. Als je later ontdekt iets kwijt te zijn, kun je mailen naar info@start-2-finish.nl.

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.