Deelnemersinformatie DUIN Triathlon 2020

DUIN Triathlon zal in 2020 iets anders zijn dan anders. Alle nuttige informatie, inclusief de extra aanpassingen en regels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vind je op deze pagina.

Samenvatting

  • Gezondheidscheck

Alleen toegang evenemententerrein na invullen checklist
Doe de check al eerder (op dezelfde dag) en toon het bevestigingsscherm bij de ingang

  • Volg de richtlijnen van het RIVM

Houd 1,5 meter afstand
Was regelmatig je handen

Nies en kuch in je elleboog
Bij (milde) klachten blijf je thuis

  • Registratie volgens vast tijdsschema

Schema op basis van startserie
Kom maximaal 10 minuten eerder
Wacht desnoods in de auto

  • Houd afstand

Op evenemententerrein 1,5 meter afstand houden verplicht
Tijdens wedstrijd (vanaf check-in, tot check-out) niet verplicht

  • Wisselzone

Na inchecken mag je de wisselzone niet meer uit. Bereid je hierop voor.

  • Na finish

Direct doorlopen naar wisselzone
Na check-out weer verplicht afstand houden
Geen douchegelegenheid op het evenemententerrein
Zo snel mogelijk naar huis

whatsapp-image-2019-05-19-at-14.58.26
REIZEN EN PARKEREN

Reizen en parkeren

Met de auto

Neem op de A6 afslag 2 (Almere Poort). Ga bij het verkeerslicht rechtsaf op de Poortdreef. Nadat je onder het spoor door gegaan bent, sla je bij de stoplichten linksaf. Volg vanaf daar de instructies van de aanwezige verkeersregelaars. Vanaf de parkeerplaats volg je de borden ‘registratie’.

Openbaar vervoer

DUIN Triathlon is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf NS station Almere Poort is het ca. 10 minuten lopen naar het evenemententerrein. Kijk voor persoonlijk reisadvies op 9292.nl

MAATREGELEN COVID-19

Gezondheidscheck

Iedereen die het evenemententerrein van DUIN Triathlon wil betreden, wordt gevraagd een gezondheidschecklist in te vullen. Als op alle vragen ‘nee’ wordt geantwoord, verschijnt er een scherm met een groen vinkje. Het evenemententerrein kan enkel worden betreden op vertoon van dit scherm. Om het proces te bespoedigen kun je de checklist al voor vertrek invullen.

Uiteraard vragen we je thuis te blijven als je op één of meer vragen ‘ja’ moet antwoorden.

Houd afstand

Ook bij DUIN Triathlon geldt de 1,5 meter afstand regel. Iedereen die zich op het evenemententerrein of aan het parcours begeeft dient minimaal 1,5 meter afstand te houden van alle andere aanwezigen.

Sporters zijn een uitzondering op deze regel. Bij DUIN Triathlon ben je sporter vanaf het moment dat je bent ingecheckt in de wisselzone, tot het moment dat je na de finish uitcheckt uit de wisselzone. In die periode is het niet verplicht 1,5 meter afstand te bewaren. Uiteraard vragen we je dit wel zoveel mogelijk te doen.

PROGRAMMA

Wedstrijdprogramma

Zondag 30 augustus 2020

TijdActiviteit
8:30 uurRegistratie open
9:00 uurWisselzone open
9:30 uurWave 1 – Sprintafstand individueel
10:45 uurWave 2 – Sprintafstand individueel
12:15 uurWave 3 – Sprintafstand individueel
13:30 uurWave 4 – Sprintafstand individueel
15:00 uurWave 5 – Sprintafstand individueel
16:15 uurWave 6 – Korte afstand (Jeugd)
17:15 uurLaatste finish

REGISTRATIE EN BIKE CHECK-IN

Registratie

Bij de registratiebalie ontvang je jouw deelnemersenvelop met alle benodigdheden: startnummer, badmuts, timing chip en stickerset voor fiets, helm en tas.

Om je envelop af te halen moet je je legitimeren. Vergeet dus niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Heb je aangegeven dat je een wedstrijdlicentie hebt, dan dien je hiervan ook een bewijs te kunnen tonen. Zonder licentiebewijs zul je bij de registratiebalie alsnog een daglicentie moeten aanschaffen.

Neem na je registratie even de tijd om alles gereed te maken. Volg de stappen die op de envelop staan aangegeven om je gereed te maken voor de bike check-in.

Om drukte bij de registratiebalie te voorkomen en daarmee de mogelijkheid te vergroten om voldoende afstand van elkaar te bewaren, zijn er vaste tijdblokken waarin je je deelnemersenvelop kunt ophalen. Deze blokken zijn gebaseerd op de verschillende startseries. We vragen je maximaal 10 minuten voor de toegewezen tijd naar de registratiebalie te komen en indien nodig even in de auto of ergens anders buiten het evenemententerrein te wachten.

Tijdsschema registratie

TijdStartserie
Tijdsschema volgt later

Bike check-in

Ook voor het inchecken van je fiets in de wisselzone zijn vastgestelde momenten. Zodra je de wisselzone betreedt, ben je officieel begonnen met je wedstrijd en mag je het parcours niet meer verlaten tot na je race. Het is dus niet mogelijk om de wisselzone in en uit te lopen voorafgaand aan de wedstrijd. Houd hier in je voorbereiding rekening mee. Er zal op het evenemententerrein een plek worden ingericht waar je je na de registratie alvast kunt klaarmaken voor de check-in.

Tijdsschema bike check-in

TijdStartserie
Tijdsschema volgt later

WEDSTRIJDINFORMATIE

Parcoursen

Belangrijkste regels

Checklist

NA DE WEDSTRIJD

We vragen je na de finish zo spoedig mogelijk door te lopen naar de wisselzone. Je blijft binnen een afgesloten gebied, dus ook onderweg terug naar je fiets ben je nog niet verplicht afstand te houden van andere sporters. Probeer dit echter wel zo veel mogelijk te doen.

Nadat je je fiets hebt uitgecheckt ben je wél weer verplicht de 1,5 meter afstand tot anderen te bewaren. Er is geen douchegelegenheid na de wedstrijd. Om drukte op het evenemententerrein te voorkomen vragen we je om zo snel mogelijk na je finish het evenemententerrein te verlaten.

Contact Us

Stuur ons een bericht voor je vragen over onze evenementen. Je krijgt snel bericht.